Ürün teknik bilgisi

Ferzim Fırıncılık için enzim karışımlarının özellikleri

 

a. Toz halindedir.

b. Konsantre ürünlerdir. 

c. DATEM (E472) ve Yağlı soya unu içermez. 

d. 20 gr.'lık özel ölçekleri sayesinde kolay kullanılır. 

e. Plastik 2 kg. ambalajlarda sunulur. Yer kaplamaz. Daha hijyeniktir. (HACCP proseslerine uygundur) ve uzun süre saklanabilir. 

f. Düşük maya kullanımı teşvik eder. Düşük tuz oranında zayıflayan hamuru güçlendirir. Unun yüksek su kaldırmasını sağlar.   

Dolayısı ile ekmek lezzetini arttırır. 

g. Ekonomiktir. 2 kg. ile matador tipi ekmeklerde 100, karafırın tipi ekmeklerde 300 çuval işlenebilir. 

h. Soya unu içermediğinden amaca yönelik ürünlerinizde avantaj sağlar. (örneğin karafırın ve çeşit ekmekler). Ekmek ufalanmasına neden olmaz. Ekmeğinizin doğal kokusu ve doğal rengini koruyarak ekmeğinizin doğal lezzet kazanmasına yardımcı olur.

 

 

Ferzim Fırıncılık için enzim karışımları; DATEM, SSL ve Yağlı soya unu içermez. Sadece C Vitamini ve enzim içerir. C Vitamini gıda katkı maddesi olarak değerlendirilse de, enzimler gıda tebliğinde katkı maddesi olarak değerlendirilmez.

 

DATEM' in ve SSL'in ekmek üzerindeki olumsuz etkileri.

DATEM ve SSL kolay parçalanan ve hayvansan yağlardan elde edilen kimyasal bir maddedir. Parçalanması sonucunda ortaya çıkan tartarik asit ve laktik asit, ekmek lezzetini bozar, ürünlerde de acılığa neden olur.

Ferun un teknolojilerinin ürettiği ferzim ekmek için enzim karışımları DATEM  ve SSL içermez.

 

Soya Unu' nun ekmek üzerindeki olumsuz etkileri

Soya ununu sürekli olumlu etkilerinden söz edilir. Oysa soya ununun olumsuz yönleri de vardır. Soya unu ekmek içi rengini beyazlatsa da, son yıllarda halkımız ekmek içi beyazlığını Matador ekmeğinde bile daha az istemektedir. Özellikle karafırın ekmeğinin, kepek ekmeğinin, çavdar ekmeğinin ve köy ekmeğinin esmer olması istenirken, ekmek içi rengini ağartan soyalı bir katkı kullanılması yanlış bir uygulamadır. 

Soya unu ekmek ufalanmasını artırır. Soya unu ekmek içindeki pigmentleri bozarak unun ağarmasına neden olur, lezzet ve koku veren maddeleri de azaltır. Ekmeğin daha çabuk küflenmesine neden olur.

ferun un teknolojilerinin ürettiği ferzim ekmek için enzim karışımları soya unu içermediğinden, müşteri beklentilerini karşılayacak hoş kokulu sağlıklı ürünler üretmenizi sağlayacaktır.

 

ferun un teknolojileri

Gıda Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.

Not: Ekmek katkı maddeleri, ekmek katkı maddesi veya ekmek katkısı olarak dillendirilse de aynı amaca hizmet eder.

ferzim adlı ürün ise, C vitamin hariç, bir ekmek katkı maddesi olmadığı halde aynı foksiyonları yerine getirir.

Toplam Okunma : 19.807