Alışveriş SepetimSepetiniz Boş

Duyurular

"DONDURULMUŞ EKMEK PAZARINA GENEL BAKIŞ"
 AB ülkelerinde dondurulmuş ekmek uygulamaları ve ekmek sektörüne genel bir bakış;...  Devamı
"EKMEKTE TUZ ORANI"
Yılbaşından itibaren ekmekteki tuz oranı azaltılırken, kepek miktarı artırılacak. Toplumda giderek yaygınlaşan obezitenin (şişmanlık) yanı sıra yüksek tansiyonu da önlemeyi planlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, israfın önüne geçmek iç...  Devamı
"UN FABRİKALARINDA ENZİM KULLANIMINA FARKLI BİR BAKIŞ"
...  Devamı
"UN BİLEŞENLERİ"
UN BİLEŞENLERİ ...  Devamı

E-Bülten

İsim Email

Sitemizin yeniliklerinden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

İstatistikler

  • Ziyaretçi Bugün109
  • Ziyaretçi Genel204.186
  • Bugün Gösterim122
  • Toplam Gösterim357.691
  • Online Sayısı2

ana sayfa » Ürün teknik bilgisi

Ürün teknik bilgisi

Ferzim Fırıncılık İçin İşlem Yardımcı Ürünlerin Özellikleri

 

    a. Toz halindedir.

    b. Konsantre ürünlerdir.

    c. DATEM (E472) ve Yağlı soya unu içermez.

    d. 20 gr.'lık özel ölçekleri sayesinde kolay kullanılır. 10 gr.'ı ekmek katkı maddesi işlevi görürken, diğer 10 gr.'ı içindeki maya besinleri sayesinde maya kullanımınızı azaltır. Böylece ekmek katkı maddenizin maliyeti ortadan kalkar. Eğer maya kullanımınız düşükse, mevcut mayanın daha iyi çalışmasını sağlar.

    e. Plastik 2 kg. ambalajlarda sunulur. Yer kaplamaz. Daha hijyeniktir     (HACCP proseslerine uygundur) ve uzun süre saklanabilir.

    f. Düşük maya kullanımı teşvik eder. Düşük tuz oranında zayıflayan hamuru güçlendirir. Unun yüksek su kaldırmasını sağlar.

   Dolayısı ile ekmek lezzetini arttırır.

    g. Ekonomiktir. 2 kg. ile matador tipi ekmeklerde 100, karafırın tipi ekmeklerde 300 çuval işlenebilir.

    h. Soya unu içermediğinden amaca yönelik ürünlerinizde avantaj sağlar.    (örneğin karafırın ve çeşit ekmekler). Ekmek ufalanmasına neden olmaz. Ekmeğinizin doğal kokusu ve doğal rengini koruyarak ekmeğinizin doğal lezzet kazanmasına yardımcı olur.

 

 

Ferzim Fırıncılık İçin İşlem Yardımcı Ürünleri; DATEM, SSL ve Yağlı soya unu içermez. Sadece C Vitamini ve enzim içerir. C Vitamini gıda katkı maddesi olarak değerlendirilse de, enzimler işlem yardımcı ürünlerdir ve katkı olarak değerlendirilmez.

 

DATEM' in ve SSL'in ekmek üzerindeki olumsuz etkileri.

DATEM ve SSL kolay parçalanan ve hayvansan yağlardan elde edilen kimyasal bir maddedir. Parçalanması sonucunda ortaya çıkan tartarik asit ve laktik asit, ekmek katkı maddesini bozduğu gibi, ürünlerde de acılığa neden olur.

    Ferun un teknolojilerinin ürettiği ferzim ekmek katkı maddesi DATEM  ve SSL içermez.

 

Soya Unu' nun ekmek üzerindeki olumsuz etkileri

Soya ununu sürekli olumlu etkilerinden söz edilir. Oysa soya ununun olumsuz etkileri de vardır. Soya unu ekmek içi rengini beyazlatır. Son yıllarda halkımız ekmek içi beyazlığını Matador ekmeğinde bile daha az istemektedir. Özellikle karafırın ekmeğinin, kepek ekmeğinin, çavdar ekmeğinin ve köy ekmeğinin esmer olması istenirken, ekmek içi rengini ağartan soyalı bir katkı kullanılması yanlış bir uygulamadır. 

Soya unu ekmek ufalanmasını artırır. Soya unu ekmek içindeki pigmentleri bozarak unun ağarmasına neden olur, lezzet ve koku veren maddeleri de azaltır. Ekmeğin daha çabuk küflenmesine neden olur.

ferun un teknolojilerinin ürettiği ferzim ekmek katkı maddesi soya unu içermediğinden, müşteri beklentilerini karşılayacak hoş kokulu sağlıklı ürünler üretmenizi sağlayacaktır.

 

ferun un teknolojileri

Gıda Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.

Not: Ekmek katkı maddeleri, ekmek katkı maddesi veya ekmek katkısı olarak dillendirilse de aynı amaca hizmet eder.

ferzim adlı ürün ise, C vitamin hariç, bir ekmek katkı maddesi olmadığı halde aynı foksiyonları yerine getirir.

Bu Sayfayı Arkadaşınıza Önerin
Lütfen Resimdeki kodu yazınız